Monday, October 27, 2008

hari ini dalam sejarah.

Bukan la untuk berbangga dengan diri sendiri mahupun membesar-besarkan cerita yg remeh-temeh ni, tapi hanya niat untuk bercerita. haha sngt poyo! sebelum nie, ramai yg mempertikaikan sikap berdikari ella, lebih-lebih lagi mummy dan kakak aku, emma. suka sngt ckp ella spoilt brat, anak bongsu ngada-ngada. malah, kawan-kawan pun slalu ckp " ella naik bus? tipu laaaaa". jgn salah sangka ella x kecik hati pun, most of the statement could be true. even i said it to myself.

jeng jeng jeng, the last friday, i had proven to myself, family, friends and even to the world dat who said a girl with a name Zuhaila Elma never take a bus from utp to kl? indeed, yes i did! (wuuuuuhuu in ur face! eat ur heart out!)

i know some of you might said" ek elee poyo naik bus pun nak kecoh!". well, it could a be a big deal for me. sebenarnyer, mmg dr foundation 1st sem nak naik bus cuma tak ada kesempatan je. seronok juge pengalaman naik bus lebih lebih lagi bersama teman-teman yg kelakarr. pengalaman yg seronok tu ada la sikit dicacatkan oleh kakak yg jaga tiket stesen bus tu yg agak garang dan mungkin ada rasa perasaan tidak puas hati kat sumer student yg naik bus.

"ada pulak kaki nak naik bus sendiri"
"suka la tu x dpt naik bus buruk(bas express kesatuan)"
"pakcik, jgn layan budak nie"
kata-kata pedih dari kakak yg mungkin rasa diri dier sngt bagus.

kekadang x paham kan manusia nie? mungkin dier ada masalah dalaman atau masalah keluarga sampai terbawa-bawa ke tempat kerja. okie perjalanan di bus diteruskan. bas mmg bergerak perlahan kan? adala seorg foreigner depan kteorg nie dr mula dier naik bas sampai la dier turun bus, bercakap on the phone jeeee. x penah nak senyap-senyap ketok kang. haha padahalnyer, ella dan teman saya lg la gelak terguling2 sepanjang perjalanan. tak tidur langsung. cubalah letak ella dan teman bus saya, sara kat hutan belukar atau gurun atau ceruk dunia mana pun, kteorg akan masih bercakap bercakap bercakap non-stop. trust me, lenguh mulut.

akhirnya, saya dan teman-teman sampai di kl sentral. itulah pengalaman pertama naik bus dr utp ke kl. tak ada apa pun nak diceritakan, cuma nak berbangga dgn diri sendiri di blog sendiri jeee. lagipun siapala nak baca blog ella nie. so suka hati akula nak tulis apa hahaha!

1 comment:

nasz said...

haha..entry ne paling lawak. kalo masuk raja lawak musti menang..hehe..p/s:jgn mare ek...gurau2.. (",)